Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Samarbete mellan fastighetsägare resulterar i Lindholmens första cykelverkstad 

Aktuellt, Hyresgäst Publicerad 14 april, 2020

Älvstranden Utveckling jobbar tillsammans med andra fastighetsägare för att synliggöra gång-, cykel- och kollektivtrafiken på Lindholmen och skapa bättre förutsättningar för olika sätt att ta sig till och fram i området. Senaste tillskottet är en popup-cykelverkstad som öppnar 17 april.

– I takt med att Lindholmen utvecklas och allt fler både behöver ta sig hit och rör sig på området behöver vi välja ett mer hållbart och yteffektivt sätt att resa. Eftersom det inte finns någon cykelverkstad i närheten vill vi testa efterfrågan och på så vis även uppmuntra och underlätta för cyklister, säger Åsa Svensson, miljöstrateg på Älvstranden Utveckling.

Fastighetsägare samarbetar
Cykelverkstaden består av en containerlösning som öppnar fredag 17 april. Om allt faller väl ut håller verkstaden öppet oktober ut. Älvstranden Utveckling har initierat etableringen, drivit processen och är även hyresvärd för den aktör som kommer att driva verkstaden. Allt sker i samarbete med flera andra aktörer, bland annat Chalmersfastigheter som kostnadsfritt upplåter marken där containern står.

– Chalmers har som målsättning att öka andelen som reser hållbart till och från våra campus. Som Chalmers fastighetsbolag är det därför självklart att vi är med och bidrar på alla sätt vi kan för att fler ska se cykeln som det enkla och självklara sättet att ta sig till Lindholmen. Vi hoppas och tror att cykelverkstaden blir en succé! Säger Åsa Östlund, strategisk fastighetsutvecklare Chalmersfastigheter AB

Cykelverkstaden kommer att finnas på Lindholmsplatsen som ligger mellan den röda byggnaden Kuggen och hållplats Lindholmen.

This site is registered on wpml.org as a development site.