Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Spadtags-klart för Örgryte Torp!

Pressmeddelanden Publicerad 16 oktober, 2014

Imorgon tas det första symboliska spadtaget för projektet Örgryte Torp. Sammanlagt cirka 500 nya bostäder kommer det att byggas på den attraktiva ”Synvillan”-tomten. Och både Cederhök och Hedenbratt får sina egna gator…

I januari i år vann detaljplanen slutligen laga kraft. Den planerade fördelningen av bostäder är 312 bostadsrättslägenheter, ca 180 hyresrättslägenheter och 48 radhus med äganderätt.

Älvstranden Utveckling är marksäljare och koordinator för Örgryte Torp och i byggherrekonsortiet ingår HSB, NCC och Skanska – samt Bostads AB Poseidon, som bygger de första ca 60 hyresrätterna i två fyravåningshus. En förskola med fyra avdelningar ryms även i Poseidons fastighet.

Läget är centralt, men Delsjöreservatet sätter sin gröna och sköna prägel på området och närheten till spårvagn och cykelvägar ska locka ”moderna miljö- medvetna människor som söker livskvalitet i både stad och natur”. Garage under jord skapar dessutom en lugn och barnvänlig känsla mellan husen.

Att Örgryte Torp byggs på klassisk SVT-mark märks inte minst på kommande gatunamn. Synvillans Gata, Sten-Åke Cederhöks Gata, Kent Anderssons Gata, Steen Priwins Gata och Sonya Hedenbratts Gata är några exempel på den mediehistoriska kopplingen.

Redan nu har förberedelser inför byggnationen börjat och under hösten startar de två första bostadsprojekten, liksom trafikkontorets utbyggnad av infrastrukturen. Första inflyttning beräknas kunna ske under 2016.

För mer information kontakta:

Elisabeth Jansson Forsberg, projektledare Konsortiet Örgryte Torp, 0706-21 00 50.

This site is registered on wpml.org as a development site.