Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Älvstranden Utveckling nominerade till Sveriges snyggaste kontor

Aktuellt Publicerad 3 oktober, 2017

Stolta kan vi berätta att Älvstranden Utveckling är nominerade i tävlingen Sveriges snyggaste kontor!

Tävlingen arrangeras varje år av Lokalnytt som är Sveriges ledande marknadsplats och magasin för/om lediga lokaler. Anledningen till att man arrangerar tävlingen är för att få möjlighet att visa upp den stora mängd av snygga och smarta kontor som finns i vårt avlånga land.

Från och med måndagen den 2 oktober och under hela oktober månad kan man gå in och titta samt rösta på alla nominerade. Det är ”Svenska folket” som röstar på sitt favoritkontor och sedan kommer en kvalificerad jury välja ut det vinnande bidraget bland de 5 populäraste. Juryn, består av branschföreträdare, under ledning av ordförande Gert Wingårdh.

Vad gör att Älvstrandens kontor är nominerat i denna tävling?

Orangeri på taket, reflektions-/energirum med massagestolar och löpband, ett barnrum för att visa på det barnperspektiv vi har i vår stadsutveckling, en utomhusterrass med vidunderlig utsikt över Göteborg, Göta Älv och de områden som ingår i Älvstaden, öppet kontorslandskap varvat med kreativa mötesrum och mötesplatser är några av de saker som gör kontoret till det lilla extra.

Det finns även en tanke bakom alla val som gjorts på kontoret. Kontoret har inretts utifrån Göteborg Stad och Älvstadens grafiska profil, dvs orange och petroleumgrön som accentfärg. Detta val skapar en tydlig koppling till att vara en del av staden och att det ska vara tydligt vad bolagets uppdrag är. Till färgvalen har det valts olika typer av metaller, sten och trä för att skapa ett stilrent kontor som andas lite hotell-lobby-lyx.

Det finns ett högt miljötänk inom bolaget så vid inflyttningen i befintliga lokaler så har gamla möbler och konst som bolaget haft sedan tidigare återvunnits. Vissa har renoverats upp och det som inte kunnat användas har sålts på auktion eller lånats ut till Göteborgs Stad. Inget står på lager och inget har gått till spillo. Detta är en viktig aspekt, både för att bevara historien, vara ansvarsfulla med ekonomin och för att alltid ha ett miljö- och hållbarhetstänk i allt bolaget gör.

Motiveringen till varför Älvstranden Utveckling har nominerats till Sveriges snyggaste kontor:

Älvstranden Utveckling är ett kommunalt utvecklingsbolag som med enkla medel, låg budget, högt miljötänk och en stor dos kreativitet skapat ett kaxigt kontor utöver det vanliga på Hisingen i Göteborg. Nära hjärtat av Älvstaden med vidunderlig utsikt över staden ligger det – Sverige snyggaste kontor!

Vill du veta mer om tävlingen och vår nominering:
Läs mer om tävlingen Sveriges Snyggaste kontor
Rösta på Älvstranden Utveckling i tävlingen Sveriges snyggaste kontor
Helena Wingbro Ågren, VD-assistent på Älvstranden Utveckling, berättar om sin arbetsplats som är nominerad till Sveriges Snyggaste Kontor 2017

This site is registered on wpml.org as a development site.