Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Unikt koncept för techbolag i varvsfastighet – möt medlemmarna på The Yard

Hyresgäst Publicerad 10 januari, 2024

The Yard öppnade upp portarna i januari i år och erbjuder ett unikt koncept på Lindholmen för startups inom tech. Här får medlemmarna en stor verkstadshall kombinerat med kontorslokaler för att arbeta med, eller testa, diverse mjuk- och hårdvara. Kostas Stylidis, VD och medgrundare av Intended Future, har varit The Yard-medlem sedan våren 2023.

The Yard är ett initiativ av bland andra Älvstranden Utveckling AB och är platsen där Kostas Stylidis, doktor i produktutveckling, och hans affärspartner Julia Orlovska, CTO och medgrundare på Intended Future, gör sitt fysiska arbete med bilar. Deras företag blandar konst och design, tillsammans med datavetenskap för att hjälpa bildesigners och ingenjörer att utveckla fordon som är mer anpassade till människors behov. Kostas berättade för oss hur valet av The Yard har bidragit till det innovativa arbetet med Intended Future.

– Det är fantastiskt att vi har hittat den här platsen. Det är här vi kör in fysiska bilar från vårt bilprogram i verkstadshallen för att samla in vår data, säger Kostas Stylidis.

Platsen var en av de främsta anledningarna till att de valde att bli medlem på The Yard. Lindholmen var tidigare ett blomstrande varvsområde och i byggnaden där The Yard nu är verksam, kallad Pannverkstaden, byggdes förr de enorma ångpannorna för fartygen. Platsen och området runtomkring har fortfarande den industriella atmosfären och det passar väl in som en del av Lindholmens moderna teknik- och mobilitetsindustri.

– Den industriella miljön i denna gamla varvsbyggnad ger en atmosfär av att något verkligt händer här, det gillar vi, plus kombinationen av kontor och verkstadsyta, säger Kostas.

Lindholmen är hjärtat i mobilitets- och innovationsklustret och det är därför också lätt för företag att möta sina kunder och intressenter. Även The Yards medlemmar ser detta som en fantastisk möjlighet.

– Du går bara ut genom dörren och träffar de människor du önskar. Det är verkligen här fordonsdesign sker, säger Kostas Stylidis, VD och medgrundare av Intended Future, och stolt The Yard-medlem.

The Yard-medlemskap

Mer information om medlemskap på The Yard.

Initiativtagarna

I en historisk varvsmiljö, mitt i allt som gör Göteborg unikt, skapar vi förutsättningar för techentreprenörer att utmana dagens lösningar. Tillsammans, inspirerade av varandra och i samarbete med några av landets och världens ledande företag, hittar vi nya vägar. Det är i dessa skärningspunkter som innovation skapas.

This site is registered on wpml.org as a development site.