Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Uppdatering ifrån Almedalen: Bostäder till alla

Aktuellt Publicerad 8 juli, 2016

Älvstranden Utveckling i Almedalen

Idag deltog Lena Andersson i ett seminarium på Västsvenska Arenan om temporära bostäder och hur vi klarar bostadssituationen för alla flyktingar som kommer.

Jihad Eshmawi, en ung flykting från Libanon, inleder seminariet med att beskriva sin verklighet i bostadsbristens Göteborg. Han längtar efter att kunna packa upp sin väska. Diskussionen går vidare runt hur vi ska klara att skapa en bra bostadssituationen för alla , hur vi behöver bereda plats i stadsrum, lagrum och hjärterum.

Protesterna från allmänheten mot Göteborgs 12 platser för 1000 temporära flyktingbostäder diskuteras, likaså den dom som förra veckan kom ifrån mark- och miljööverdomstolen mot ett temporärt modulbygge. Satsningen på temporära bostäder i Frihamnen inom ramen för den platsbyggnad som sker där beskrivs. Panelen är både för och emot temporära lösningar och frågan om allmännyttans möjlighet att vara allmännyttig ger en politisk tvist. Kommunstyrelsens ordförande i Osby kommun uttrycker att ”det här är ingen flyktingkris det är en välfärdskris”.

 

Se filmen här:  www.vastsvenskaarenan.se  välj Bostäder till alla – bered plats i stadsrum, lagrum och hjärterum.

 

This site is registered on wpml.org as a development site.