Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Välkommen till höstens Älvstadendag – en del av Stadstriennalen

Aktuellt Publicerad 3 september, 2018

Hur vi kan stärka Göteborgs största publika rum – Göta älv?

Välkommen till höstens Älvstadendag som i år är en del av Stadstriennalen.

20 september 2018 kl. 13.00 – 16.30 på Draken, Järntorget. Evenemanget är kostnadsfritt.

Genom arbetet med Älvstaden står Göteborg inför ett skifte i nyttjandet av Göta älv, inte bara som en farled utan också som ett potentiellt offentligt rum. Den pågående utvecklingen av Älvstaden ger nya kopplingar över älven, möjligheten finns att göra älven tillgänglig och rena älvlandskapets ekosystem och historiska lager kan återanvändas eller lyftas fram. Under eftermiddagen vill vi belysa och diskutera älven tillsammans.

 

Medverkande
Moderator är Caroline Dahl, verksamhetsledare för Tankesmedjan Movium, tillsammans med Per Johan Dahl, Gästprofessor vid Politecnico di Torino Department of Architecture and Design

Huvudtalare: Kunlé Adeyemi arkitekt, designer och urban forskare från Lagos Nigeria. Han är grundare och ansvarig för NLÉ och undervisar bland annat på Harvard. Kunlé Adeyemi har bland annat genomfört ‘Makoko Floating School’, en innovativ flytande struktur placerad i mitt i centrala Lagos lagun.

Medverkande: Lena Andersson, VD för Älvstranden Utveckling AB, Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör i Göteborgs Stad
Fler talare presenteras inom kort.

Anmäl dig här

 

Stadstriennalen 2018

Välkommen till Göteborgs Stadstriennal 19–22 september som bjuder på samtal, film, föreställningar, praktiskt byggande och workshops runt om i Göteborg. Allt är gratis och öppet för alla. Göteborgs Stadstriennal är en del av stadens 400-årsjubileum och återkommer vart tredje år fram till 2021.

Program för Stadstriennalen 2018.
Följ Stadstriennalen på Facebook och Instagram: @goteborgsstadstriennal

This site is registered on wpml.org as a development site.