Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Välkommen till Möta Älv – göteborgarnas terrass i city!

Aktuellt Publicerad 28 juni, 2013

Njut av sommaren på Älvrummets uterum ”Möta Älv”. Här kan du hänga på en härlig terrass mitt i stan, utan att behöva köpa något.  Nytt för i år är Café Vivir, glass- och kaffebod med ekologiskt och fairtrade-certifierat sortiment. Men det går lika bra att äta ta med egen mat eller bara sitta en stund, terrassen och utemöblerna är till för alla.

På kanaltorget har Älvrummet med uteplatsen ”Möta Älv” öppet för allmänheten. Uteplatsen är skapad för och av göteborgarna med utgångspunkt i ett hållbarhetstänk. Både stolarna och trasmattorna är second hand, och stolarna målades tidigare i våras av entusiastiska göteborgare. Runtom de färgglada stolarna och det mysiga virrvarret av trasmattor på uteplatsen växer det i ett tiotal pallkragar. Växterna är ätliga och planterade av projekt Stadsjord – som verkar för ett hållbart samhälle, lokal odling och gröna mötesplatser – tillsammans med besökarna på Möta Älv.

Nyheten för i år är att Möta Älv byggts på med Café Vivir, som kommer att sälja ekologiskt och fairtrade­-certifierat kaffe samt glass och bakverk (allt ekologiskt). Caféboden drivs av bröderna Thomas Anderberg och Anders Widman, som tagit ett helhetsgrepp om en miljömässigt, socialt och ekonomiskt hållbar kaffeproduktion.

– Det är i miljöer som Möta Älv och Älvrummet som nya tankar och idéer föds. Kan vi krydda detta med tankar om hållbar utveckling kan Möta Älv bli Göteborgs bästa mötesplats, säger bröderna som driver ett mikrorosteri på Råda Säteri för certifierat kaffe. Förutom kaffet producerar man också glass som smaksätts med naturliga råvaror efter säsong.

Älvrummet är en mötesplats och ett forum för tankar och idéer som rör utvecklingen av vår stad.  Älvrummet har gratis entré  och är ett helt hus tillägnad Göteborgs stadsutveckling. Kom hit och väck din nyfikenhet! Läs mer om vad som händer i Älvrummet här.

Älvrummet – Drivs av Göteborgs Stad genom Älvstranden Utveckling och Stadsbyggnadskontoret

This site is registered on wpml.org as a development site.