Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Välkommen till nya Älvrummet

Aktuellt, Hyresgäst Publicerad 13 november, 2017

Älvrummet som är en utställning om vår pågående stadsutveckling öppnade för första gången på Kanaltorget i februari 2008. När det då uppfördes så gjordes det med ett tillfälligt bygglov, vilket innebär att man redan då visste att en ny plats skulle behövas. Nu när stadsutvecklingsplanen för Centralenområdet utvecklas så blev det dags att flytta och hitta en ny lokal, valet föll då på Lindholmen. En plats, i hjärtat av Älvstaden, med en mängd inspirerande företag runt omkring så som stora internationella aktörer som Volvo och Geely blandat med små aktörer inom kultur och media.

Efter en tid av flytt och renovering är Älvrummet återigen redo att ta emot besökare. 13 november öppnades utställningen på den nya adressen Lindholmspiren 3-5, inne på Lindholmen Science Park. Modellen över Älvstaden är på plats tillsammans med en ny digital utställning. Utställningen kommer att successivt fortsätta att utvecklas den närmsta tiden i takt med att Älvrummets verksamhet etablerar sig på sitt nya läge.

Under Älvrummets öppettider, måndag till lördag, har du möjlighet att träffa kunnig personal som kan besvara eventuella frågor som dyker upp under ditt besök. Du kan även boka en tid för att få en kostnadsfri guidning runt modellen över stadsutvecklingsprojekten.

Alla är välkomna till Älvrummet och under de åren som gått har det varit en mängd besök och studiebesök av företag, organisationer, kommuner, skolor samt utländska besökare. I snitt har man haft ca 60.000-80.000 besökare per år. Med den nya platsen på Lindholmen hoppas vi på att ännu fler tar chansen att ta del av utställningen som ger en överblick över centrala Göteborg nu och i framtiden.

Mer information om Älvrummet

This site is registered on wpml.org as a development site.