Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Vi tar ansvar ifråga om M/S Kungsholm

Aktuellt Publicerad 6 juli, 2015

Många känslor har väckts i frågan om M/S Kungsholm, inte minst gentemot Älvstranden Utveckling som på något märkligt sätt ställs till svars för att fartyget inte får komma till Göteborg. Vi menar att den privata satsningen på M/S Kungsholm har drivits på ett tveksamt sätt, utan ansvar och långsiktighet.

Älvstranden Utveckling har inget ansvar i frågan om M/S Kungsholms vara eller inte vara. Däremot har vi inget emot att M/S Kungsholm kommer till Göteborg. Tvärtom stödjer vi kultur och verksamhet som knyter an till det marina och historien. Vi är förvånade över att personerna bakom projektet inte har varit mer aktiva i arbetet att hitta en annan plats i Göteborg.

De har valt ut en kaj i Göteborg som är direkt olämplig för permanent placering. Gamla Götaverken är klassad som industrimark, likvidation av verksamhet pågår liksom en rättslig process om saneringsåtgärder. Varför har alla andra platser förkastats? Det kan bäst projektet svara på, vi har inte fått någon återkoppling på det.

Det är inte Älvstranden som stoppar M/S Kungsholm. Vi vill rädda varv, kranar och marin verksamhet som är strategiskt viktiga för staden. Vi bryr oss också mycket om all annan sjöanknytning, speciellt historiska kulturarv, och har öppet och rakt gett råd om vad som behöver göras. När man sedan väljer att låta bli att återkoppla till oss minskar förtroendet. Vi ansvarar för varvet, miljön och skattebetalarnas pengar. Aldrig, aldrig äventyrar vi något av detta för ett privat projekt som vi bedömer inte håller måttet.

Vi är mycket besvikna över att man på lösa grunder har väckt en förhoppning hos många göteborgare. Fartyget förtjänar ett bättre öde än denna hantering. Har personerna bakom Kungsholm verkligen gjort ett helhjärtat försök att hitta en permanent plats?

Älvstranden Utveckling tar ansvar genom att säga att det här inte håller.

This site is registered on wpml.org as a development site.