Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Vinnare av Yimbypriset 2014!

Aktuellt Publicerad 14 mars, 2014

 

Vi mycket glada och hedrade över att vi tilldelats 2014 års Yimbypris för vårt arbete med Kville Saluhall. Priset delas med Gustav Appell arkitektkontor som ligger bakom gestaltningen.

Pristagarna Roland Sundell och Emma Hedenryd är stolta över Yimbypriset, som de ser som hela bolagets pris.

–    Det är verkligen en ära. Det känns som ett kvitto på att vi, i samverkan med Göteborgs stad, åstadkommit något som skapat mervärde för göteborgarna, säger Emma Hedenryd, projektledare på Älvstranden Utveckling.

Yimbys motivering lyder så här:

… för sitt arbete med Kville saluhall, det nya mattemplet vid Vågmästareplatsen, som genom sin funktion och utformning knyter samman stadsdelarna på Centrala Hisingen.

Det är en vacker, gedigen och mycket omtyckt byggnad, som är flexibel och möter tiden. Den fångar även upp influenser från vår arkitekturhistoria med gult göteborgstegel, vilket speglar dess offentliga karaktär.

Kville Saluhall ingår redan i den skara älskade byggnader i Göteborg, som exempelvis kulturinstitutionerna vid Götaplatsen, Feskekörka och Sjöfartsmuseet.

Plötsligt finns det något spännande och vackert att se vid Vågmästareplatsen, och en god anledning även för utomstående att besöka. Projektet visar att Centrala Hisingen är att räkna med, och det som förr varit fel sida älven för många göteborgare, är nu platsen där det händer.

Saluhallsbyggnaden och tillhörande salutorg är även ett bevis på att vi kan bygga bra här i Göteborg. Det är ett riktmärke för framtiden, en hoppfull påminnelse om den kompetens och ambition som finns i vår stad.

Läs mer på Yimbys hemsida…

 

This site is registered on wpml.org as a development site.